Vilken härlig dag

Vaknade upp med en väldigt fin person, det gjorde min dag :)



New Soul

Jag har ett härligt lov. Fyllt av läxor, Niklas och mat. Ikväll blir det jobb, yay! Sugen på att måla. Kolla på den här härliga musikvideon av Yael Naim. (Jag tror btw jag fortfarande är hög på socker, därav den positiva attityden)

 

Friluft 2

I onsdags var det dags för den efterlängtade skidturen i Vännäs vildmark med alla som läser idrott B. Vi delades in i två grupper och skulle ta oss till ett slutmål ca 1 mil- 1,3 mil bort, där lunchen skulle serveras. Så här såg det ut då vi höll på att frysa ihjäl oss i kylan.

             

Glad påsk någon?

Varför verkar ingen fira påsk om jag får fråga? Inte för att jag är kristen lr nått men det är ju ffs en rolig anledning att få fira över huvudtaget! God mat, rikligt med pynt och allmänt vårfirande låter väl härligt? :P Jaja, glad påsk säger iaf jag! :D Idag kommer nämligen mamma och hälsar på från sjukhuset. Imorgon bitti måste hon visserligen tillbaka men roligt ändå :) Min moster och kusin kommer även upp för att påska lite. Det är så här högtider ska vara, mycket släkt och vänner.

Här är ett nytt och nyttigt recept som inte är så nytt för mig. Jag brukade nämligen älska att göra de här muffinsen till mellanmål och frukost. Mums säger jag bara!

Kanelmuffins med äppelmos och kli
12-15 muffins

2 äggimage117
1 dl honung
1 dl vegetabilisk olja
4 1/2 dl löst äppelmos
4 1/2 dl vetemjöl och grahamsmjöl blandat
5 dl vete- lr havre kli
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk malen kanel

Värm ugnen till 200 grader. Vispa äggen tills det blir lite skummigt. tillsätt honung, olja och äppelmos. Blanda mjöl, kli, bakpulver och bikarbonat och kanel i en skål. Tillsätt mjölblandningen och rör till en slät smet. Tillsätt lite vatten om den är mycket tjock. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda 12-18 min tills bröden är gräddade i mitten.

Master of the Universe

håller på att bygga om

Jag gör mitt bästa...

...för att försöka undvika att överösa er med allt för mycket "self pity". Det finns där, tro mig, men tills slut orkar man inte sura på livet nå mer. Finns bättre saker att slösa energi på. Iaf så har allt plötsligt blivit struligare än jag någonsin skulle kunna ha tänkt mig. Tänk vad två jobb, skola, hund och egen lägenhet med räkningar och dylikt låter slappt för tillfället. Det är nämligen svårt att kunna föreställa sig att min mamma ligger på sjukhus för tillfället, har blivit opererad för cancer samt tarmvred och kanske har blodförgiftning. Helt sjukt att hälsa på henne och hjälpa HENNE duscha, klä på sig och äta. Fan det skulle ju inte hända förän om typ 30 år! Nu väntar vi iaf spännt på att få veta om cancern är godartad lr ej. Förhoppningsvis kommer hon även hem nu till påsk. Det känns verkligen som om sånt här händer bara för att man ska fatta hur bra man har det så man slutar klaga punkt slut.

image114

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace." - Jimi Hendrix

"uhm..., it's rather uncomfortable"

Måndagskvällar är härliga tycker jag. Mitt favvoprogram Simon & Thomas kl 20 på TV3 fick inleda kvällen och nu sitter jag och lyssnar på nya favoritskivan Rockefeller med artisten Duffy. Asbra och att rekommendera! Nu lär jag sträcklyssna på den ett tag framöver som jag alltid gör... :P Har gjort lite allmän läxa sen jag kom hem. Ätit chili con carne med pitabröd och njutit av en chokladkaka till pluggandet. LYX :D

Tyvärr så har ju all njutning en baksida så nu ska jag ta och träna lite. Vill bli starkare i armarna, så det får väl bli styrka helt enkelt. Well, dags att lämna ifrån sig internet och röra lite på fläsket. Hejja på! :D

(Saknar dig puss)

Ha en bra dag!

Sista lovdagen och snön virvlar utanför fönstret. Blött och äckligt men Ceasar och jag trotsade ändå ovädret för att göra en långpromenad i I20-skogen. Helt otroligt vad min hund hatar hundväder! Han ville bara in, inte leka lr träna roliga trick, bara in i värmen. Konstigt när matte, för en gång skull, var hur pepp som helst på lite aktivering. Fast det finns liksom inget att göra när man efter att ha hoppat och skuttat, slängt både leksaker och vantar och lockat med godis framför nosen ändå bara får två bedjande och deprimerande ögon som svar.

Har värsta bakningslusten! Synd bara att jag inte har några ingredienser hemma :( Men när jag väl har införskaffat dessa så ska jag prova på den här kakan som ska bli en i serien av nyttiga bakverk jag vill prova mig på. För jag håller fast vid att njutning också ska vara förnippat med välmående och hälsa. Så det så!

Smala Brownies
Antal portioner = 12


2.5 dl lättsockrat äppelmos

100 gram mörk choklad, 85% kakaohalt

1 dl socker

4 st äggvitor lätt vispade

2.5 dl fiberhavregryn

2.5 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 krm salt

2 msk florsocker till dekoration


Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra och bröa en rektangulär form lätt som mäter cirka 30 x 24 cm.

Lägg äppelmoset i en kastrull och bryt i chokladen. Låt den smälta på låg värme under omrörning.

Låt svalna. Tillsätt sockret.

Rör ihop äggvitorna och tillsätt det. Blanda väl.

Blanda havregryn, mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt och tillsätt det så allt blir väl blandat.

Häll smeten i formen och grädda cirka 20 minuter.

Låt svalna och pudra florsocker över innan du skär i bitar.



 


Mercy

Inom någon minut ska jag gå till bussen för att åka till jobbet men måste bara skriva nån rad. Så då var det gjort :P



RSS 2.0