Umeå Tattoo Convention 2008





Ja så de blev! Skulle följa med min kompis Nadia på tatueringsmässan här i umeå för att se på när hon gjorde sin. Så fick jag tråkigt medans jag väntade och visade en röd panda för en annan av tatuerarna och han hade inget för sig och gick med på att göra den :D Gjorde ganska så svinigt ont men det var ju ett ganska känsligt ställe också. Är stormförtjust i den och det känns härligt att det äntligen blivt gjort!

Back on track with red panda

Ägnat en hel dag åt recovery. Promenerat i skogen med Niklas, sovit några timmar, ätit god mat (nyttig) och även tagit en långpromenad till Nydalasjön tillsammans med Niklas och Ceasar. Fått ett sånt otroligt stöd från honom att jag nu inser att jag kan skatta mig lycklig. Fy nu skäms man ju nästan för att vara nere... Inser att det är vid sådana här tillfällen det visar sig hur mycket man faktiskt tycker om varandra! Även hur mycket jag tycker om allt annat. Finns fortfarande en enorm frihetslängtan hos mig men det känns bättre, och jag kan ju passa på att nämna att jag faktiskt ätit både fullkornsbröd och ris idag! Hm, finns det ett samband tro...? Kanske med det deppiga ja, men jag tror de funderingar som kom igår var helt sanna och något man ska ta på allvar.

För att koppla bort tankarna har jag även fixat till min framtida tatuering :) Det var nämligen så att jag satt och kollade på en dokumantär om det kinesiska djurlivet och jag blev helt fascinerad när jag såg det här lilla djuret:



Det är en kinesisk röd panda (det kinesiska namnet betyder eldräv) och det är det finaste djuret jag någonsin sett! Jag vill absolut ha den som en tattoo! Kändes lite random först men nu har jag ritat upp min egen version med en lång svans också och nu återstår bara att grunna på var den ska sitta... Vt inte riktigt vars som blir snyggast... men visst är den bara för gullig!!??

Höstdepp

Jag fattar inte, hösten är den absolut härligaste tiden på året, man kan gå omkring hur länge som helst ute en solig och klar höstdag, allt är så vackert och levande, och här går jag omkring och känner mig riktigt deppig och urusel. Vet ej vad det handlar om, kanske är det pga min självplågande detox och för lite kolhydrater, men något känns inte riktigt helt ok. Jag saknar landet, naturen, friska luften, resor, utflykter, vänner, släkten , familjen, våren, sommaren, vintern, barndomen, friheten mm... Det är så konstigt att det kan bli så här ibland, men det händer och imorgon lär det nog kännas bättre. Fast det är jobbigt då man blir lite så här tveksam på vad man vill med sitt liv och det är antagligen därför jag är nostalgisk och vill blicka tillbaka i tiden. När jag känner mig så här brukar jag alltid ta fram min favorit nostalgifilm Saltkråkan (vilka avsnitt som helst) och sitta och njuta av barndomens lyckliga dagar som man iaf vill tro fanns där. Suck, jag funderar på att resa någonstanns... Vart som helst skulle vara bra. Bara man får huvudet på andra tankar lr kanske får tid att vara för sig själv lite grann. Min mormor kanske vill ha besök. Det låter mysigt, vi får väl se hur det blir...

Förlåt att jag babblar deppiga saker. Hoppas alla har dte bra!

Ett steg närmare utrensning

Ja dagen har då flutit på relativt smärtfritt förutom att det har varit en hel del ätande! Fatta förstå va less man bli på bara grönsaker i otroliga mängder samtidigt som man måste dricka konstant. Det är så mättande! Det blev alltså inte en dag fylld av hunger  som jag trodde utan mer en dag med mest illamående och aptitlöshet. Jag förväntar mig se storartade resultat Gillian McKeith efter detta!

Är btw väldigt less på att plugga. Sitter dagarna i enda men tycks inte få nånting gjort! Ska verkligen satsa hårt på studiekvällar till vecka. För det kan ju nämligen vara rätt så mysigt också ^^

Näe nu äre dags för misosoppa, följt av yoga och ett glas varmt citronvatten. Hela dagen avslutas med ett varmt härligt bad som belöning :D Ha de bra allihopa!



Detta var våran lunch idag; quinoa med hackad gräslök, broccoli, gurka och selleri. Och ja, det smakade så nyttigt som det ser ut...

Detox

Ja så var det igång. Vi klev upp kring klockan 07 idag för att börja vår avgiftningsdag. Än så länge känns det väldigt bra trots att man har fått smaka på en del udda smaker.  Programmet började med ett glas varmt vatten och en citronskiva, en halvtimme senare drack vi avkok på linfrön och till frukost blev det misosoppa. Nästa "mål" blir nässelteet halv tio. Känns så skönt med en utrensning utan att behöva fasta! Återkommer väl med uppdatering senare om hur jag svälter. :p

Vad tycks om min nya layout? Helt egentillverkad förut lite hjälp av Nikölas när det gäller hur photoshop fungerar. Jag är inte direkt dataexperten nummer 1 som han faktiskt är :) Blev riktigt kaxigt rosa och lär väl sticka i ögonen på alla feminister och genusmänniskor som tror att jämställdhet - det får man genom att allt blir en grågrön massa av likadant. Ta inte åt er ni som inte vill ta åt er ;)

Jaja, I will be back!


When media couldn't buy a soul

En riktigt trevlig höstdag det har varit idag måste jag säga! Full av bakfylla och förkylning, läxor och slappande. :D För det var nämligen så att vi hade en lite firmafest med alla frassar igår och även om jag inte jobbar så ofta där längre så fick jag vara med :) Även Niklas hängde med och vi var först i snygga Amandas snygga lägenhet och sen for vi ut på Corona där man genast dansade sig genomsvettig! Skitkula människor de där! ;)

Idag har det alltså gått ganska segt och vi har mest förberett oss för morgondagens avgiftningsdag med godis, pizza och glass... Ingen kost för en kostvetare direkt så från och med imorgon då avgiftningen börjar så ska jag i en vecka följa ett program som finns i boken Du är vad du äter. Det ska bli spännande at se om jag klarar det! Största problemet lär bli framförhållningen...

Hur som helst var Niklas och jag ute på en liten promenad i eftermiddags och då tog vi några fina kort på Ceasar:








Satisfaction

Allt rullar på som det ska nu och det går bra nu. Vad mer kan man säga?

Jag kan ju berätta att jag äntligen skaffat ny mobil! Halleluja! Allt kunde ju som bli bättre än de jag hade och den nya blev till sist en walkman; w890i (lägger in bild sedan). Eftersom jag inte direkt är van vid alla så att säga "lyxiga" funktioner så är jag heller inte nån som borde skriva en recension på den här telefonen men jag kan ju säga att den är bra :P stilren ;) och har en bra mediaspelare :D. Allt man behöver likssom!

Btw:
Katten börjar bli hemtam och har mer eller mindre tagit över stället. Han är äckligt social och gillar att ligga i knäet när man sitter vid datorn lr tv:n. Niklas har äntligen nått annat än mig att jävlas med så det är så fridfullt att låta dom båda få leka med varandra i timtal. Och inte snacka om gulligt!

Btw 2:
Skolan då? Ja, kolbindningar har blivit ett ord jag säger med avsmak i munnen. Jonföreningar gör mig snurrig. Syror och baser är väl inte min grej riktigt men jag börjar iaf hitta på campus riktigt bra nu! :D Jag har även sökt till dietistprogrammet så nu känner man motivationen stiga.

Usch nu har det plötsligt blivit sent... Kanske man ska börja läsa lite kurslitteratur? ;)

pusspuss/ Anna




Äntligen inlägg!

Sommaren gick då över jävligt snabbt vill jag bara inflika innan jag fortsätter babbla på om mitt vanliga strunt. Det känns som den endast bestod av att jobba. Därför känner jag en härlig frid av att ha blivit student igen. Visst återfinns stressen och hetsen där nästan direkt men man har ändå en hel del fritid och tid för att andas. Nice. Och dessutom har ju alla träd börjat bli så fina nu med sina gula löv. Och även luften så frisk nu när det blivit kyligare ute :)

Denna veckan har de flesta fyllt år känns det som så jag vill bara passa på och säga Grattis Nadia, Sofia och Niklas! Ett år närmare pensionen!

Nu har jag faktiskt inget mer att skriva och nu ska jag sova!
Peace out.

Smile... It confuses people

Hallå alla barn!

Söndag morgon och jag har en hel dag av plugg att se fram emot! Vi har nämligen satt igång med livsmedelskemi och det är rätt så rejäla grejjer. Jag har huvudet fullproppat med periodiska systemet, konvalentbindningar, protoner och elektroner. Vi har haft och kommer ha väldigt saftiga föreläsningar på ca 2 h och 45 min där all kunskap verkligen trycks in med våld och efter dagens slut har man typ migrän av för mycket vetande. :P

Den här veckan har de varit nollning då och i fredags var vi på stan och fick leka burträskbingo. Med superfula blåa hårnät på huvudet fick vi springa runt och leta typ saker som en glasspinne, en frisör och en schysst hylla haha. Sedan for vi till Scharinska och åt pizzabuffé. Där satt vi tills själva nattklubben öppnade och massa mysko typer smög sig in. Dansgolvet bestod mest av udda, flinskalliga män i glasögon och "hoodie"... Och vi nollor då förstås :P De var askul och här är lite pics från i fredags:











Winston Tibbs

Jag insåg just att jag glömt presentera vår lilla familjs nyaste medlem, Winston:





Winston Tibbs 12 veckor 2008-08-29

Pluggis

Bråda dagar som vanligt men jag vill ju dela med mig hur de första dagarna på universitetet har varit och jag kan väl börja med att erkänna att det inte direkt har börjat på "allvar". Dagarna har mest gått åt till allmän information och att lära känna varandra. Nollningen har inte jag kännt av än så länge och våra faddrar tar det lugnt med oss men till helgen blir det nog mer fest. :) Iaf så älskar jag verkligen stämningen! En helt annan värld som man typ inte visste fanns i Umeå! Jag stormtrivs redan och på den instutionen jag tillhör är verkligen alla jättetrevliga. Klassen är supermysig med väldigt många "likasinnade". Idag lagade vi mat tillsammans (mjölkfri, glutenfri och vegetarisk måltid) och satt sen och språkade i typ en timme. Än så länge känns det alltså rätt så najs men vi får väl se när väl Allvaret har börjat om jag säger likadant. :P

Nu funderar jag på att vara "studentlig" och gå på IKSU lr kanske köra ett litet yogapass här hemma. Vi får väl se hur det blir men jag är väldigt nyfiken på vad som händer för alla andra så hör gärna av er ni som känner er manade! Ha de gött!

RSS 2.0