Siren Song

Här sitter jag och mumsar på en massa körsbärstomater. Himla bra "snack" de asså! Jag och Niklas har ju tänkt använda den här sommaren till att bli lite nyttigare så att säga och idag var vi och storhandlade massa grönsaker. Ett bra första steg tycker jag :) Blir nog en ratatouille till imorn!

Jag har även blivit lite inspirerad av alternativ medicin som t ex ayurveda och hur man kan hjälpa sig själv med hjälp av kost och måttlig motion. Det ska bli kul att se om jag lyckas bli friskare av mig själv nu när jag får i princip nada hjälp av svenska sjukvården.

Allt som allt har det varit en bra dag som inte började särskilt bra men verkar sluta på topp! Och det bästa av allt är att igår fick vi tillbaka gullCeasar! Både Niklas och jag blev så sjukt glada, jag trodde aldrig att jag skulle sakna honom SÅ mycket som jag gjort. Tydligen så hade han inte varit så glad heller och slutat äta och varit deppig. Så nu jobbar vi på att bli glada igen och jag hoppas verkligen vi ska klara att behålla honom! Ska iaf försöka resten av sommaren.


Hit och dit men ganska långt bort

Jo jag tycker att jag är uppe lite väl sent ikväll men det kan inte hjälpas. Särskilt inte när det är någon behöver ens hjälp.

Iaf så har de senaste 6 dagarna bestått av jobb och resa till Ikea med Niklas familj. Mer än så har det inte varit.

Till helgen blir det Ikea igen och att bistå med ännu fler händer.

That's about it.






Fina smycken på Etsy.com

Resesugen?









Har suttit och fantiserat om fjärran länder och om hur roligt det skulle vara att fara utomlands i sommar och tankarna irrade iväg till minnen från språkresan till Spanien i gymnasiet. Så nu har jag gjort i ordning ett litet bildresereportage åt er! Nu kanske det är dags att börja plugga inför tenta igen...

Amerikansk vintage

Nu till min nya fascination! Amerikanska vintagebloggar is the shit! Tänkte lista några lästips och sedan länka här på bloggen så att ni också kan få tag på denna skattkista jag tycker mig ha hittat. Ingen big deal för er kanske men jag tycker de innehåller hur mycket rolig inspiration som helst :) Sedan sköt mitt köpsug i höjden när jag hittade den amerikanska webbshopen Etsy med hur mycket fint hantverk och vintage som helst. Någon som vill dela på frakten och köpa hem lite fina kläder som skulle ta evigheter att leta fram på secondhand hemma i Sverige? ;)






Ett litet litet axplock från Etsy.com

Blommor gör hemmet







Bilder från Selina Lake

"If u need me to be with u, I will follow, where u lead..."





Det förvånar mig att min favoritserie Gilmore Girls inte har blivit omnänd här i bloggen tidigare (rätta mig om jag har fel) eftersom det är min enda TV-serie "obsession" som jag verkligen inte kan/vill klara mig utan. Visst har jag sett hela serien ungefär tusen gånger men det finns fortfarande roliga och intressanta saker som man upptäcker på nytt varje gång man ser ett avsnitt. Om jag någon gång känner mig nere så är det bara att se vilket avsnitt som helst tillsammans med en kopp te lr kaffe och genast känner man sig på bättre humör! Om någon där ute har missat den här serien och dess kvicka dialog, underbara karaktärer och duktiga skådespelare så hoppas jag ni förstår budskapet... Watch it now! :)

Galenskapen fortsätter!











Det är svårt att lägga av när man blir så himla glad av alla färger! Drömmen är verkligen att få bo i ett färgglatt hav :)
Bilderna ovan kommer från Intrade som har hur mycket fin som helst. Hur var det nu? Bara huset och pengarna som fattas, sen är det fixat :P


Nu är det dags att börja sätta frön!



Ja bättre sent än aldrig säger jag :) 14 små påsar med olika frön kom hem till mig i förrgår och nu ska det bli roligt att se om min idé om en egen liten köksträdgård kommer fungera. Att gräva i jorden ska då iaf göra en lycklig läste jag i senaste numret av  I Form. Tydligen så innehåller jord en "humörbakterie" som heter Mycobacterium vaccae som får hjärncellerna att utsöndra serotonin. Så när man påtar i jorden så virvlar dessa upp i luften och du andas in dem. Tro på det om du vill haha! Kan inte göra nån skada iaf, med tanke på att trädgårdsskötsel ofta involverar solljus och fysisk aktivitet som absolut bidrar till ett lyckligare och hälsosammare jag :D

Murders in Oxford



Igår såg vi filmen Murders in Oxford och som den nörd jag är älskar jag när man har varit på den plats som visas i filmen! Känns så häftigt på något sätt haha. Iaf så var filmen riktigt dålig men om man gillar Elijah Wood så har man mycket att titta på ;) Idag ska jag förövrigt jobba för första gången på länge. Känns befriande på något sätt att komma bort från lägenheten! Få in lite klirr i kassan, lite cash i plånboken, ja ni fattar...



Vårat avsked







Det gröna rummet- ett växthus!



Från Sweden Green House

Ni Leila anhängare vet ju hur fint hon har det i Leila på landet då hon står och lagar mat i sitt växthus. Nu har jag fått reda på varifrån det kommer! Så nu äre bara att börja vänta på det fina torpet och alla pengar :). Det kan ju inte dröja så länge tycker man... Ett superfint trädgårdsprogram jag har råkat sprungit mig på är det nya Trädgårdsfredag. Bra musik och trädgårdsmästaren är hur fin som helst!


Ett sömnigt ögonblick



Vårt kärleksbarn Winston höll sig i fåtöljen idag. Varför kliva upp när det är så varmt och skönt i solen? Det perfekta livet skulle ändå vara som katt. Nu ska vi gå och mysa ner oss i sängen. Finns fler som är rätt sömniga.

Vackra skrin och vaniljvispgult paraply






Hittade en skattkista av fina saker hos Design Direkt!

Om du får lust...



...får du köpa mig en mugg från Rörstrand. Det skulle jag inte ha något emot :) Särskilt en i serien Mon amie, se ovan.

Lugn och ro


                               Foto Niklas J Westerlund

Jo jag känner att jag behöver lite avkoppling och då brukar jag tänka mig att jag är på en sån här plats och går runt i det gröna.  Alldeles tyst förutom ljuden som naturen själv avger och jag går barfota på träplankorna helt avskärmad från verkligheten. Andas in och andas ut. Lever i nuet så gått det går. Sen så vaknar man upp och inser att allt är inte så pjåkigt ändå...

Nu kommer Sofia snart över och vi ska se på Leila bakar. Traditionen återinförs. Ha en trevlig kväll!



Ceasar




Imorgon så flyttar min 4-åriga lilla bebishund till ett nytt hem. Det är bland det sorgligaste jag gjort i mitt liv och det känns nästan som om jag adopterar bort mitt eget barn. Jag tror dock och hoppas att han kommer stortrivas med sin nya matte Louise och bli älskad och omhändertagen för resten sitt liv. Både jag och Niklas kommer fälla en och annan tår men sen är det dags och se det positiva i det hela. Förhoppningsvis så kommer det innebär att jag lättare kan bli frisk igen!

Finaste hund, vi kommer sakna dig!

Fantasifulla tapeter




Från Intrade

Trädgårdsdrömmar





Bilderna kommer från Vintage Fairy Tales och får mig att drömma mig bort som de mesta av hennes bilder (hon gör även riktigt kusliga med gamla vintage dockor!). Blommor är allt bland det finaste som finns, tillsammans med gröna blad det vill säga :)

Låt oss slå ett slag...



...för teparty! Ja jag är lite sugen på att anordna ett med massa goa cupcakes, gulliga tekoppar och värmande te! Nån som blir sugen? ;) Nu ska jag iaf snart dra mig till sängs, ingen tid att vara uppe om man vill få sin skönhetssömn det här inte! Morgondagen kommer tillägnas det så härliga pluggandet men jag kommer nog inte kunna hålla mig helt från mina nystartade inredningsprojekt. Hihi, ni får veta mer om ett tag :) God natt!

Sätt lite färg på tillvaron

Ja jag vet, jag tjafsar mycket med designen och tyvärr mina vänner så är jag inte riktigt nöjd än... Men det är väl kul att aldrig riktigt veta vad som väntar dig när du besöker Fröken Wredes blogg? :P Allting kan hända! Vilka duktiga besökare jag har fått förresten, besökarantalet har ökat stadigt den senaste tiden! Kanske för att jag blivit så duktig med att uppdatera? Vem vet? Iaf, tack för att ni tittar in! :)

Nu till saken. Jag har fått fnatt på färger (särskilt rosa, grönt och turkost)! Råkade halka in på Pink Friday's blogg och efter det har jag "gone bananas"... Nu vill jag måla/tapetsera om, måla om alla möbler, sy kuddar osv osv. För jag menar, titta bara på det här nedan, precis i min galna och lite mixade smak!

















Filmtips!



I lördags så såg jag och Niklas en helt sjukt fin film! Perfekta miljöer och kläder för tiden (inte för att jag levde då men ändå), inget halvtdant ihopslafs om andra världskriget och utrotningen av judar utan den absolut bästa filmen jag har sett om den perioden förutom kanske klassiker som t ex Schindlers list, pianisten osv. Det bästa var att den här var faktiskt helt utan tråkiga inslag, klyschor och dåliga tyska brytningar gjorda av amerikaner. Man får en mysig och varm känsla trots alla hemskheter och jag veta många som skulle ha svårt att hålla tårarna borta vid många tillfällen i filmen. Jag vet att jag hade det iaf.

Vårens vindar

Det finns i mitt blod att börja längta bort så fort vårens vindar börja leka och solens strålar äntligen kommer tillbaka. Min mamma är likadan och känslan kommer oundvikligen år ut och år in. Då vill vi flytta, vi vill städa, vi vill byta jobb lr kanske starta en ny hobby. Det är bara så men störst blir nog känslan attt flytta som de nomader vi är. Jag har flyttat 15 gånger i mitt 20-åriga liv! Vissa tycker det låter konstigt men inte för oss, det är bara så att man måste när den där känslan kryper upp på en. De som har sett filmen Chocolate kanske förstår lite bättre, en av mina favoritfilmer förövrigt. Nu sitter jag alltså och tittar på lägenheter haha. Visst, vi bor billigt och bra med ett jättebra läge till universitetet för tillfället men det finns alltid något bättre! Kanske med balkong lr uteplats t o m... Vi får se hur det blir med det hela, så länge jag får ta ut mina speciella vårkänslor på något. Och dom som känner mig vet att jag är bra på att starta projekt :P Sedan så har jag ju gett mig atten på att bli friskare än någonsin!


Couscous med räkor

Nu ni ska ni få smaka på ett av mina höjdarrecept ;) Komponerat av självaste moi! Det är enkelt, går snabbt och om du gillar couscous och räkor så är det oslagbart! Gu vad jag hypar :P Ingen bild men använd fantasin.

Couscous med räkor
 

Kokt couscous
Räkor i lake
Marinerade vitlöksklyftor
Wookgrönsaker
Kikkomansoja
Spiskummin
Koriander
Salt och peppar
Turkisk yoghurt

Anpassa receptet efter hur många personer du vill bjuda. Tycker en liten burk räkor och couscous för 4 pers räcker ungefär till 2,5-3 portioner.

Koka couscous enligt anvisningarna på paketet. Wooka grönsakerna i oljan från vitlöksmarinaden och soja.

Blanda räkor, couscous, vitlöksklyftor och grönsaker. Krydda efter tycke, smak och förstånd.

Mums att servera med en klick turkisk yoghurt!



Snygg radio



Känner du igen den här? Leila på landet?? Så himmelskt fin!
Vill inte tänka på priset utan bara hur himla fin den skulle se i mitt kök :)

Gröna fingrar

Igår började det klia i mina fingrar! Tänk om man hade en liten trädgård... Lr balkong skulle jag också kunna nöja mig med. Och kunde göra sitt egna lilla gröna rum. Igår blev jag bara tvungen att klicka hem lite fröer från Impecta. Var så länge sen och jag har länge velat haft lite mer kryddväxter. Nu hoppas jag bara att jag snart kommer att bo i värsta villan med en liten plätt haha. Närå men köksfönstret får duga bra ett tag till ;) Nu blir det till att skaffa lite fina krukor till min små plantor!


Livets små beståndsdelar


Minnen om sina svunna glansdagar


                           Foto: Niklas J Westerlund

Smått nostalgisk blir man av bilden som egentligen togs förra året men med en gammal systemkamera. Själv känner jag samma sak om 2008. Så himla mycket som hände då och än så lyser det mesta roliga under 2009 med sin frånvaro. Nää va dum jag är. Man ska va glad för det man har. Och går det ner så går det upp, som min gamla samhällskunskapslärare sa om världsekonomin... En sanning svår att motstrida.



Sommaren kommer med fart!

Jeesus vad man missar när man ligger inne hela dagarna! Idag gick jag den sista turen med Turbo, lekte lite på gräsmattan och tränade lite trix och gräset var grönt, massa maskrosor och tussilago överallt :D

Det kändes förövrigt ganska bra när Turbo for idag, det känns som om han kommer få det ganska bra ändå och jag har insett att man kan inte klandra sig själv för något man inte rår över... Ska bli kul att höra hur det går för Ida och han här framöver! Vi firade iaf avskedet med lite "Turbotårta" och vid det här laget bör han vara hemma i Jokkmokk igen.



Idag har jag dock gått runt och låtit som en pipleksak.  Rösten är borta och halsen svullen som tusan. Nu har jag och Niklas inrättat kommandon så om jag vill något så visslar jag haha. Kan ju kännas rätt så jobbigt att bli visslad på som värsta hunden kan jag tänka mig :P Men kul för mig!

Nu ska jag plugga det sista till tentan! Wish me good luck!

Gudagott



Det här är min typ av bakismat! Innan jag går och lägger mig så tänkte jag visa er nått som inte precis är GI utan bara syndigt gott. Färsk ravioli fylld med ricotta och spenat, getost och ruccolasallad. Mums!

Mysisarna



Ceasar och Turbo passar på att mysa tillsammans inför morgondagen då Turbo far tillbaka till sitt Jokkmokk. Hans ägare Ida kommer förbi imorgon och hämtar honom och jag tänkte ta en sista långpromenad med honom innan det. Lr försöka så gott det går iaf...

Kommer alltid att komma ihåg Turbohundens 2 månader hos oss. Säkert ångra mig också.

Riktig mat!



Ja det var vad Niklas kallade den här pannbiffen vi åt till middag idag haha. Riktigt bra recept och trots att de var så mättande ville man bara ha mer! Jag ger er en smalversion men lovar att de var hur saftiga och smakrika som helst! Här serverad med fullkornspasta, ett lager skiven gurka och rädisor samt örtstekta champinjoner som topping. Ursäkta bilden förresten, den ger inte rätten rättvisa så att säga...

"Riktig Pannbiff" 4 pers
300 g nötfärs
300 300 g blandfärs
2 st medelstora gula lökar
smör och olja till stekning
3 3 st kokta potatisar
0,5 2 dl havremjölk
1 1 st ägg
1 1 dl ströbröd
1 msk buljong
1 1 msk kikkoman soja
salt
peppar
 
Starta med att riva en av lökarna och hacka den andra. Den hackade löken fräser du och lägger tillsammans med den rivna i en skål.

Mosa potatisarna och blanda i löken tillsammans med havremjölken, ägget och ströbröd. Låt stå och svälla en stund.

Rör samman de bägge färserna med lökblandningen, buljong (den buljong du tycker är godast) och soja. Krydda med salt och peppar.

Forma 4 stora biffar och stek dem på lagom värme i en blandning av smör och olja.

Gott nog för att föda en "riktig karl" hoho!

Jo tjena



Sen så har vi ju Brigitte Bardot. Suck, en bit kvar... Hatten skulle man ju kunna fixa iofs.

Just det!




Bikinisäsongen kommer ju snart... hmmmm... vad hade jag tänkt göra åt det då? Jag menar vem vill inte se ut som en Ursula Andress i "Dr No" när man kommer upp ur havet. Detta tål att tänkas på :p

Bloggkompis

Ja nu sitter jag och Turbo här och bloggar haha. De är så kul för han vill verkligen vara med på allt! Laga mat, ligga och sova, städa lr fara och handla. Man märker verkligen vilken arbetande ras aussies är. Och vilka flockdjur sen, jag är verkligen glad över att han under den tid som han spenderat hos oss inte behövt vara ensam mer än ca 2 timmar i sträck. En riktig working machine som jag hoppas får ett bra hem när han far från oss. Någon med tålamod och pondus som vill ha med sig hunden jämt och där hunden får utföra ett jobb. Då skulle han nog slippa ta ut frustrationen på andra saker istället... Ja det är lätt att tänka "tänk om..." just nu. Man ville att nått skulle funka så gärna men tillslut är det bara att inse att man inte kan vara egoistisk. Faan att livet ska handla om mer än en själv :P

Jag är inne på min sista sjukdag som jag låter mig ha. Vet inte riktigt vad jag ska göra idag förutom att kurera med massa te och nyponsoppa samt läsa ut Twilight-boken. Kanske plugga lite till tentan på lördag också...

Det regnade förövrigt riktigt härligt i natt. Jag vet eftersom jag inte kunde sova pga hostan och värken. Men det börjar redan torka upp. Snart är det verkligen sommar! Jippie va härligt! Då funderar jag på att styra upp lite här på bloggen och rikta in den lite mer på mitt så kallade "område" - kost och hälsa. Självklart en massa recept och tips om träning och liknande. Dags att vända den här vårens skit till nå bra nu!

Positiv attityd är det som gäller och ni får ursäkta om jag inte varit så bra på det den senaste tiden. Men man behöver tid på sig att hitta tillbaka. Och jag är inte där än.

Hoppas ni har det bra!
 

Feberyra

Mitt pigga nya jag varade inte länge asså. Lördagkväll började febern sätta in och jag låg som ett darrande asplöv i frossa. Hela natten kändes min hud som om den brann. Råkade något röra vid den sved det som om jag legat ute i solen för länge. Benen krampade och ryggen höll på att gå av. En av de värsta nätterna i mitt liv minst sagt, för jag kunde inte sova och vid 5 tiden på morgonen så började det lukta starkt av brandrök. Om någon minns julhelgen så vet ni att brandrök inte är så ovanligt på Ålidhem och man blir lite paranoid så det bar ut för att se om det var vårt hus det brann i. Det var som tur bara sophuset. Jävla studentpyromaner asså. Lr rätta sagt, jävla grillsäsong.

Nu är jag riktigt ordentligt förkyld. Av alla människor så måste den som redan är sjuk bli ännu mera... Orättvisan! Missade jobb idag och imorgon börjar skolan igen... Suckilisuck.

Iaf så blir jag tvungen att lämna ifrån mig bland det käraste jag har. Mina hundar. Känns som om man måste lämna ifrån sig sina barn typ. Men eftersom det idag inte finns nån chans att jag klarar att ta hand om dem på det sätt de behöver med motion och träning så finns det inget att göra. De är mitt ansvar som jag inte vill lämpa över på någon annan i familjen. Så Turbo far tillbaka till Jokkmokk för ännu en gång och Ceasar vet jag inte hur jag ska göra med. Någon idé någon??

Kan inte tro att det här händer. Seriöst, helt ogreppbart för mig. Funderar på om något någonsin kommer bli som det en gång var.


Valborg

Kan förkortas med:
att Niklas vart rejält dragen och däckade innan vi skulle se brasan.
att Anna vart rejält dragen och kommer inte ihåg allt men vet att hon va på corona iaf.
att Sofia vart rejält dragen, snubblade, dansade och sov hos oss i natt.
att Ylva kom och hade picknick med oss, såg på David Sandström och var den enda som uppförde sig :p

Jättetrevlig kväll som inte innehöll så mycket brasa som man tänker sig inför valborg men det absoluta plusset är att jag mår ganska bra idag. Musklerna ömmar som fan av någon anledning som är okänd men annars så mårr jag bättre än på länge. Idag blir det vila på schemat, kanske nån bra film och en promenad. Superväder ute hoppas ni hade det tevligt igår! Puss och hej!

Lockigt







RSS 2.0