Överraskning på posten

Igår fick jag en present på posten! Jag älskar överraskningar och blev superglad när det var Nadia som hade skickat mig en mössa hon stickat. Mönstret var tydligen från Hermiones mössa i nästa Harry film :D Som den 14-åring jag är tycker jag det är jättecoolt! Tack nadia!



Glad mössägare 09 :P

Shear Genius :P

Oj vad gårdagen gick snabbt! Det blev ett riktigt slitigt arbete med alla tonvis med grejjor som skulle på loppisen. Jag kan ju säga att jag inte direkt fick lön förmödan men det viktigaste var ju att bli av med lite skräp. Sen så har vi ju en hel del kvar så det blir väl antaligen till att ordna ännu en. :)

Här nedanför kan ni ju kolla in min nya frisyr, blev en ganska radikal lugg, I like it! Ikväll ska jag dessutom lägga i lite slingor för att ljusa upp det hela lite grann på att naturligt och fräscht sätt. Första gången jag färgar håret på salong och det ska bli spännande att se resultatet, alla tjatar ju om att det är så dåligt att göra det hemma :P

Får se om det blir en tur till gymmet också, har liksom börjat se lite resultat i muskelväg, så nu börjar det bli roligt :D Niklas och jag har även börjat använda en produkt som heter Diet-Pro Advanced som återhämtning och mellanmålsersättning, får se om det blir någon skillnad! 



Här är en riktigt fräsch "Före"bild höhö





Å så hära blev det :D

Vacker morgon

Superpigg idag! Kan kanske ha något att göra med solen som verkligen bländar hela lägenheten i ljus. Jag blir så glad när det är vackert väder, och inte är det så kallt heller :). Snart ska jag fara och klippa mig på Hårizont på IKSU. Ska bli så roligt, jag älskar att få trasslet lite uppfräschat och tillfixat! Funderar på lugg... Men vi får se hur det blir. Lägger ju självklart in en liten för och efter bild sedan. Bara så att ni hänger med :)

Ja vad annat? Jo, jag ska för en gång skull på föreläsning idag, handlar om minnet så det lär väl vara bra för mig att närvara haha. Sen så blir det yoga ikväll och en sista titt över vad som ska säljas. Ni glömmer väl inte?? Loppis på torsdag (alltså imorgon!).

Hoppas btw ni inte dog semmeldöden igår! Baibai!

Loppis på Torsdag!

Ja jag tog mitt funderande igår ett steg längre och nu är vi snart 4 parter som ska hålla i en loppis på torsdag :D Alla är välkomna mellan 14:00-21:00 till Stipendiegränd 10A på Ålidhem. Det kommer finnas så jääävla mycket grejjor och många fynd ska ni veta! Just nu håller jag på att vända ut och in på hela lägenheten... Det är först till kvarn som gäller för att få tag på alla mina avlagda skitgrejjer :)

Solens strålar strålar in

Godmorgon! Ja vissa har ju lyxen med att var ledig idag! :) Studentsportardagen kallas det och Universitetets svar på sportlovet. Man tar vad man får säger jag bara :P Har nyss ätit en skiva av mitt hembakade bröd (från Paulúns Det moderna brödet) innehåller tydligen hela 20 % protein så det är perfekt för dom som styrketränar... Ska snart fara iväg till gymmet faktiskt, tänkte först gå på ett yogapass för att inviga Guldkortet men känner för att ta ut lite aggressioner på maskinerna ;)

Idag är ju fettisdag men jag har ingen som helst lust att äta nån mer semla. Varför börjar dom så jäävla tidigt? Man är ju less redan i januari... Och kombinationen vetebröd/grädde är inte min favorit om jag säger så. Trots att jag fick nån slags craving för ett tag sen om ni kommer ihåg :P

Senare idag så kanske jag ska på utflykt i skogen, vi får se om mammi är up for it. Så hundarna får springa av sig lite grann  :D Ceasar blv lite frustrerad igår när jag typ inte orkade kliva upp ur sängen ens. Men idag är man på topp igen! Iaf så gott som.

Ha re


Big Black Hole

Dåligt väder är det ute idag. Väderomslag är inte så poppis hos mig som den gamla tant jag är :P Har haft huvudvärk och ledvärk hela dagen lång samt ingen ork över huvud taget. Nu sitter jag och funderar på om det finns något sätt att tjäna lite extra pengar på... Som typ sälja nått av all bråte här hemma... Synd att man inte sitter på nån gammal klenod av värde lr nån modern teknik lr nått! Jaja tror det skulle vara bra med en liten lagerrensing här snart där jag borde slänga saker skoningslöst. Utan nåd lr sentimentalitet...

För det är liksom det som är problemet, jag kommer från en släkt av samlare, vi slänger helt enkelt inte saker. Ni skulle bli väldigt förvånade om ni bara visste vilka udda saker jag har fått ärva genom åren. Och den där konstiga 70-tals tröjan från Israel som din gammelmormor köpte på sin så kallade "andliga resa" lr  det gamla 1800-tals allmogeskåpet och brudkistan (totalt värdelösa) kan du väl inte bara slänga/sälja?? Jag finner det jävligt svårt, allt har ju som en historia att berätta. Jag har ju berättat om hembygdsdräkten jag fick i studentpresent av min mormor... Ja, behöver jag säga mer? Det åbäket kommer jag dras med resten av livet.

Jag tror jag behöver lite hjälp. Trots att jag nådde stora framsteg igår när jag lyckades sortera ut alla gamla halvtomma schampoflaskor och gammalt smink haha sen typ 1999 (lite överdrift men ändå). Ja ni förstår iaf vilken nivå det hela ligger på :P

Nu äre nog dags att röra sig mot sängen. Sova är viktigt har jag hört.
/Fröken Wrede



Garderoben

Jag tänker ju jämt att jag ska visa lite nya inköp som jag är glad över då och då men det blir ju aldrig av. Så nu har jag samlat på mig 3 fina klänningar som jag inte visat uppp ännu. Ville komma på ett lite roligare sätt att visa dem men eftersom jag inte är någon photoshopwiz så blev detta resultatet:



Från H&M för typ 249 kr lr nått hmliknande...


Från Myrorna i något mystiskt djur/djungelmönster för typ 100 lappen tror jag


Inköpt på Miss Selfridge i Oxford, fick den för 18p när den kostat 69p!

Vintercampus

Ja vad har jag gjort den senaste tiden då eftersom jag ansett mig vara för upptagen för att skriva ens ett litet inlägg åt er svältfödda läsare? (inte alls så att jag faktiskt inte haft någt intressant att skriva.. :P) Jo Erica och jag har ju ett litet projekt pågående som tar upp ganske stor del av min tankeverksamhet just nu samt den största delen av tiden vid datorn. Vad det är kanske jag berättar nån annan gång. Väldigt hysch pysch så att säga ;) Ska bli kul att se vad det blir av det hela iaf :)

Fortsätter tragla med förklädesprojektet som idag kommit en hel del på vägen. Har dessutom ansträngt mig mycket för att verka för upptagen för att träna i veckan utan att egentligen ha något annat att göra än att lata mig. Det har varit kul. Jag behöver träna på att lata mig utan att få typ en massiv rastlöshetsattack haha. I torsdags var jag btw och såg renar, slädhundar och islandshästar! Ceasar var med men tyckte inget verkade särskilt intressant, jag tror inte han ens lyfte blicken när vi gick fram til renarna haha! Jag kom iaf fram till att jag absolut ska skaffa häst i framtiden! En lr två islandshästar hade varit perfekt och jag ser redan framför mig en klar vinterdag på hästryggen ute i den djupa skogen med två fina hundar med som sällskap för att sedan återvända till min fantastiskt fina herrgård... etc etc haha. Ja, jag är väldigt bra på att drömma.

Nu ser jag att klockan börjar bli lite sent slagen så det är väl bara fortsätta med det. Drömma alltså. Natti!



En dåligt tagen bild föreställande renar på campus. En liten reminder bara hur norrländskt exotiska vi är här uppe haha!




Moder med sin fina hund Akke (Australian Shepherd) samt "blindstyret" Ceasar som dagen till ära bar på sin klövjeväska. Duktig hund va??



Det här mumsiga åt jag till lunch/middag idag! Ser kanske inte speciellt fräscht ut men är en av mina favoriträtter! Tallriken innehåller tofu- och spenatröra, quinoa, mosad avokad, turkisk yoghurt dressing (lätt) och några tomatklyftor! Mums! :D




Gillar inte kyla

Kan inte det här kalla vädret försvinna snart?! Visst är det mysigt med fint väder men jag hatar verkligen att frysa...!

Nu ska jag snart fara till skolan och börja ta tag i allt jag missat, jippie säger jag bara... Men nån gång måste de ju bli gjort och det är lika bra att få det överstökat så man inte får mer på halsen eftersom. Går btw i "skaffa hund" tankar och det finns en liten chans till att det faktiskt blir ett nytt tillskott ganska snart men det är inget säkert... Men spännande va?? :D

Hoppas ni får en fin dag!

/Anna

Seg start

Klockan visade 10:25 när jag vaknade imorse lr rättare sagt i förmiddags... Jag hade sovit som en stock men har något vagt minne om att Niklas försökt förklara vad klockan var och att jag borde kliva upp några timmar tidigare haha. Blev inte så mycket av det och efter frukost så blev jag sittande framför TV:n ett tag, helt förlamad och uttröttad. Konstigt för jag tycker inte att jag körde på så hårt igår... Men de är väl som min mamma brukar säga; "Det kommer efter". Och med tanke på hur dåligt jag mått i helgen och att jag trots det hållt igång ganska rejält så äre väl inte så konstigt. Jaja, jag lyckades iaf pigga på mig efter en stund och kände då ett enormt sug efter skidor. Så Ceasar fick följa med på en skidtur runt på Nydalasjön. Han sprang på för glatta livet i början men efter halva vägen så började krafterna tyna och han försökte komma på alla möjliga ursäkter för att slippa springa. En härlig åktur allt som allt och här är lite bilder. Nu är jag supersugen på naturgodis och jag ska väl troligen försöka värma mig under en filt med "Låt den rätte komma in" ett tag.

Ha De







Fredagsfina för Håkan







Kanske inte så konstigt att fredagskvällens bilder blev så suddiga :P men jag tänkte ändå visa hur fina vi var!


Härlig dag vid Höglandssjön i Övik



"Inte tigga" finns inte i Ceasar's vokabulär haha




Och tigga är faktiskt det han gör bäst!



Ceasar låtsas att han är en groda för att försöka få tag i korven!





HAHA bad boy...



Kärlekslåt till er - blunda, lyssna och njut:


Alla hjärtans dag idag!



Tilly and the Wall - Beat Control

Haft en supermysig dag idag trots att den kanske inte startade så himla hundraprocentigt. Igår var det nämligen fest, jag firade att jag skippade tentan som jag ändå aldrig skulle ha klarat och dessutom hade vi en liten gymnasiereunion. Iofs träffas vi ganska ofta nu för tiden men det var längesen man riktigt festade loss som förr i tiden... Jag, Nadia och Sofia for på Håkan konsert och det var perfekt "alla hjärtans-dag stämning", man blev typ alldeles varm inombord. Åsså fick man va där med så fina människor:D Sedan gick vi på Pipes och träffade glada klassisarna Anna och Sanna, bevisen på att det inte bara är typ jag och Sofia som stannat kvar i Ume. Iaf så blev det lite väl mycket intaget den kvällen så morgonen ägnades åt en sjuhelvetes baksmälla. Sen så packade Niklas och jag våra förnödenheter och for neråt Övik.

Fast det var efter jag fick en jättefin överraskning på morgonen i form av blommor och ett supergulligt kort! Jag hade ingen aning om att jag skulle få nått och de var så sött så det var nästan sliskigt haha ! Min pojkvän är ändå finast i världen! I övik fortsatte vi det "romantiska" med ett besök på hundcaféet Vilda Vovvar. Vi hade typ inga pengar så vi delade på en kopp kaffe och en havrekaka men de var ändå hur perfekt som helst. Superfint ställe verkligen, skulle verkligen vara bra om det fanns ett i Umeå... ;);)

Anledning till att vi är här nere just nu är för att Niklas pappa fyller år idag så vi har både fått pizza och tårta. Herregud, de blir att träna imorn känner jag! Nu ska jag fortsätta äta gelehjärtan och ha det bra med gullniklas:) Hoppas ni andra har det jättemysigt! Puss på er!

Ain't life just great...?


Ett litet inlägg kan man väl unna sig...

...mitt i den nuvarande tentaplugghetsen. Ja idag insåg jag att det kanske är dags att göra nått åt tentan till på fredag. Så jag har pluggat och pluggat och verkligen lockat fram lilla ambitiösa Anna. Hon som egentligen alltid finns där men som jag har vart för less för att uppmärksamma nu på ett bra tag. Jag har dock hunnit med på att bjuda min mamma på en kopp kaffe och lite semmelrester och även varit på promenader i det vackra vädret med Niklas och Ceasar. Så helt nödställd på frivoliteter är jag inte ska ni veta :P



Två gullisar ute på promenix :P

Kvällen fortsätter...


Black & White semlor!







Med tre olika sorters choklad, mörk i fyllningen blandat med mandelmassa, vit i grädden och mjölkchoklad ovanpå grädden så fick vi oss en rejäl semmelattack. Så nu är jag nöjd, typ för gott och Niklas fick sig en liten överdos haha. Har dock insett att jag måste sy klart mitt förkläde så jag kan börja baka och laga mat in style :P

Sugen



Haha jag är så grymt sugen på en kopp kaffe och en semla! Jag som alltid hatat semlor är omvänd. Och det är inte positivt, snart kommer jag väl se ut som Bert Karlsson... Huvva

Jo så här är det (ni som undrar):

Jag känner mig lite smått utmattad. Vad är det med mig och min kropp som gör att jag har ungefär noll energi i reserv och att jag alltid lyckas köra slut på det lilla jag har? Veckan som varit har jag provat på mitt nya jobb lite grann, haft några intressanta föreläsningar och dessutom gjort en liten omtenta. Låter ju inte allt för hemskt, tror jag även lyckades ta mig till IKSU en gång.

Haha, när man säger det så där så känns det ju som hur lungt som helst ju! Men trots att det nu så här i efterhand låter som en ganska soft vecka så har det kännts som jag har stressat ihjäl mig. Jag tror allt sitter i huvudet. Jag är väldigt bra på att tänka mig stressad. Man kanske ändå ska testa att lyssna på lite avslappningsmusik och köpa nån självhjälpsbok så löser sig allt? Det kanske låter fånigt men sånt tänker man ju aldrig på, att man faktiskt kan göra nått att själv påverka hur man mår. Det känns mest som de flesta fokuserar på allt det dåliga och vilket offer man är istället för att försöka göra något åt det. Jag vet att så har iaf jag lätt att göra...

Jag har btw hittat mig själv om typ 20 år:
http://tantensblogg.blogg.se/index.html

Bara titeln tilltalar mig jättemycket sen så gillar jag alla illustrationer. Blir sugen på att själv börja rita lite smått till bloggen! Vi får se hur det blir :P

Ha en bra dag!

Det går framåt!




Idag så har jag faktiskt jobbat! Jajjemen, Anna har skaffat sig ett litet xtraknäck och det kan jag tacka Sofia för. Så nu kommer jag väl stå och servera mat i Centralhallen på sjukhuset nån gång då och då. Verkar helt OK, lagom stressigt, trevligt fölk, massa läkare som springer runt och äter... Ja absolut nått jag kan stå ute med :)

Och den största nyheten är väl kanske ändå att jag äntligen fått min kurslitteratur!!! Så NU, är det dags och börja plugga på riktigt :P Och nämde jag för övrigt att boken jag väntat på ligger på ungefär 1000 sidor... he he he

Nu ska Ceasar och jag mysa lite efter en tur till Nydalasjön där Ceasar fick springa på isen lite grann. Dricka lite te och se om jag törs öppna den vidunderligt stora boken. Ovan är produkten av Niklas stora fascination att göra om bilder i photoshop på detta viset. Även om det faktiskt var moi som till slut fick den gjord. Inte svårt allt faktiskt!

Dags att sätta igång!

Djuren



Ceasar



Winston

Snart läggdags

Idag har jag i princip bara tagit igen mig efter helgens bravader i Piteå hos Nadia. Iofs gick det inte så vilt till men med tanke på att man inte var hemma förra helgen heller så är det skönt att få vila ut ordentligt. Tog en rekreationspromenad till Nydalasjön i det vackra vädret med Ceasar och vi tränade stenhårt på att kunna gå lös utan koppel. Någon gång kanske det plötsligt händer att budskapet går in!

Iaf så var vi även ute i det vackra vädret i Pite, såg lite film och vräkte oss med god mat. :D

Turen runt Fårön:










RSS 2.0