Fötterna värker

Det tar på en att jobba jämt och ständigt. Idag var dessutom en riktig helvetesdag. Tydligen så har fotbollsfestivalen satt igång här i Umeå och då svämmar Frasses över med hungriga deltagare. Fy vad det har varit stressigt idag! Nu varvar jag och Niklas ner i soffan med varma mackor och Innocent smoothie. Igår var dock en härlig dag med shopping, middag på stan och bio. Vi såg Harry Potter och halvblodsprinsen och den var asbra! Nu måste jag dock däcka så jag får nog visa mina fynd någon annan gång!

Jag är ett blåbär

Igår så försökte vi oss på blåbärsplockning. Letade land och rike runt efter det blå guldet. När vi näst intill hade förlorat hoppat så fann vi de små nyttigheterna mitt i stan. Där ingen bryr sig om att gå ut i naturen utan hellre går till ICA. Några liter blev det och sedan bar det hemåt för bullbak. Leilas blåbärbullar blev det. Så gick det till:



Rensade bären gjorde vi


Då kom det en blåbärsfamilj och massa annat krypande


Så här fint kan det se ut med nyplockade blåbär






BLÅBÄRSBULLAR (levnadslängd: 5 min)

Slurp

Nu sitter jag och Sofia och dricker kaffe efter en middag bestående av qournfärs i tortillabröd och fullkornscouscous. Vi tittar på resor till Tunisien :) Varmt, soligt och blåa vatten. Fint de hade varit, och billigt! Nån mer som är sugen? ;)Vi ska snart lyfta på våra små derriers och besöka Ylva som bjuder på te och Morden i Midsummer. Kan väl inte bli trevligare :D

Btw:

Grattis till Elisabeth och Magdalena som blir 21 idag! Stora flickor de har blivit. Och duktiga.



Myspys





Blir myspys ikväll med yoga, TV och te :)

Livselexir







Jag tror jag börjar pigga på mig

Efter denna hårda svininfluensa (läs lätt förkylning) jag har haft  så börjar saker och ting lätta nu, om ni förstår vad jag menar. Ceasarhunden och jag var nyss ute på en härlig tur i regnet. Mycket uppfriskande! Jag har dessutom satt min nya plan i verket idag. Jag vill nämligen, från och med nu, steg för steg bli allt mer miljövänlig och ekologisk. Skrev ju nyss ett inlägg om alla tankar som kretsat i mitt huvud och nu känns det som om det är dags för handling, bokstavligt talat. Vi for alltså och handlade på Maxi idag. Ungefär 50% lyckades jag få ekologiskt. Det är ganska lätt att göra ett val när det gäller just mat nu för tiden. Det finns ekovarianter av det mesta. Jag vill satsa på varor som jag handlar ofta, dagligvaror som faktiskt gör skillnad. Så nå dyra lyxprodukter vart de inte. Mjölk, kaffe, ägg, råsocker, vetemjöl och sånt shit. Blev inte alls så dyrt heller. Mycket nöjd med den delen. Sen så vart det svårare.

Niklas och jag hade 3 menyer gratis på Mcdonalds sedan tidigare och nu hade vi min mor med så självklart kändes det perfekt att vi 3 skulle äta lunch där. Ja, ni förstår kanske att det sket sig med miljötänket, vegtänket osv. men man kan inte lyckas med allt på en gång. Tur så var maten både äcklig och onyttig så det gav inte direkt mersmak. No more donken alltså. De hade inte ens en vegmeny, så två små kycklingar fick sätta livet till för att föda mig med osmakligt sunkig mat. Inte värt det.

Det som dock var värt det var Returmarknaden där jag fick tag på en vitaminburk, en liten blå glasmokajäng och en glasskål som helt enkelt är fin. Jag hittade dessutom en tjusig läderportfölj som jag gav åt min mamma så att hon skulle kunna ha sin bärbara dator hon fått av mig någonstanns. Livet har sin goda stunder.


Lika färgglad idag





Jag tror det gör en piggare med massa färg, ungefär som en vitaminkick! Osminkad varje dag för tillfället men de funkar de också. Nu ska jag vika tvätt och plugga lite tenta här i min ensamhet.


Jag vill också ha en liten stuga där allt är snyggt



http://sallyjanevintage.blogspot.com/



Miljömedvetenhet

Senaste tiden har jag som sagt funderat mycket på min egen påverkan på miljön. Vad jag äter, vad jag handlar och allra helst vad jag slänger. Jag sitter ofta och skrämmer upp mig själv i tanken på hur mycket vår lilla familj slänger i veckan lr varför inte per dag! Och då är vi två unga människor som varken har råd eller hinner köpa och slänga så mycket som tex en familj på 4 pers med stadig inkomst, småbarn och blöjor och mycket mat... Sen så funderar man ju på hur många som faktiskt källsorterar annat än typ flaskor och burkar. Hur mycket plastpåsar som går åt när man bara slänger saker i soptunnan. Hur många som i princip aldrig använder cykel eller lokaltrafik och kör utan betänkligheter bilen överallt. De som oftast bara har råd med den billigaste maten som då i sin tur produceras på väldigt hemska sätt. Alla som köper nya kläder hela tiden eftersom de gamla blev omoderna. Puh, jag blir alldeles trött i huvudet!

De finns så mycket och så många områden där det går att förbättras. Det roliga är ju att oftast är det som är bra för miljön även det som är bra för dig. Det gäller mat, transporteringssätt, hygienprodukter mm. Även för plånboken kan miljömedvetenheten spela stor roll och det hoppas jag få upptäcka nu när jag vill bli lite mer upplyst. I min quest for knowledge så att säga.


Färgglad





Beatrix Potter















Sol ute, sol inne, snor i sinnet

Stackarna på Frasses fick klara sig utan mig idag. Idag är en rekreationsdag med massa te och vila. Det enda produktiva jag har gjort idag är att rengöra vår snuskiga mikrovågsugn samt lagat mat i den haha. Kommer nog fortsätta så också.

Igår blev som sagt mysfilmkväll med filmen Miss Potter. Ni alla funky coola kids kanske skulle tycka att den är tråkig men jag tyckte jättemycket om den! Älskade är väl ett starkt ord men med vackra brittiska scenerier, en mysig handling om en barnboksförfattare och inget överdrivet dravel så passade den jättebra när man inte känner något allt för magstark. Funderar på att se den igen idag som lite tidsfördriv t o m...



Elvis



Hittade en suddig bild från min gamla mobil med min förra hund Elvis. Började minnas och insåg att jag saknar att ha en liten vit dammvippa med mig överallt. Vet inte om jag någonsin kommer skaffa en Bichon Frisé igen men det känns konstigt att man som hundägare får uppleva så många hundliv under ett och samma liv om ni förstår vad jag menar. Denna hund växte jag upp med, den hund jag har nu får uppleva en annan del av mitt liv. De är som små kapitel som känns som en självklarhet ibland. När jag har varit utan hund så kändes det fruktansvärt tomt, undrar om det kommer bli en till hund efter Ceasar...

Ny dator

Ville bara testa att skriva ett inlägg på min nya smashing dator :P Niklas var snäll och lät mig ha hans nya bärbara hp nu när min börjar bli lite till åren. Min gamla dator har jag i min tur gett till min kära mor.

Läget är fortfarande rätt så förkylt men vi har det bra med ekologisk fruktpuré av äpple och blåbär tillsammans med lättglass och ska snart gå och hyra film. De är sånt man får unna sig när man är sjukling ;)

Btw har jag snöat in på ekologiskt, närproducerat och vegetariskt. Ska inte bli allt för långrandig kring detta i just det här inlägget men vill dock visa tre ortroligt bra tecknade filmer som handlar om "factory farms" och djurplågeri. De heter The Meatrix och är roliga också, så se dem!

http://www.themeatrix1.com/

http://www.themeatrix2.com/

http://www.moremeatrix.com/


Ahtjooo

Självklart så har jag åkt på den där jobbiga förkylningen som de flesta verkar ha/haft för tillfället... Jobbade de 3,5 sista timmarna på mitt pass idag bara så att folk inte skulle få arbeta ihjäl sig men annars hade jag gott och väl kunnat ligga utslagen hela dagen.

Niklas och jag håller på att kolla in vinterns utlandssemester. Lutar åt något varmt och soligt med tanke på fjolårets lite väl kyliga inslag i Oxford. Möjligen Thailand men om jag får bestämma blir det brittiskt hur som helst. Kan inte låta bli att tycka om stämningen där på vintern då inte turistsäsongen är i full gång. Kanske man skulle besöka Morden i Midsummer trakterna? Ja vi få la se. Nu ska jag sova så att jag blir frisk till imorgon. Vill verkligen fortsätta med löpträningen som vi nu satt igång med. Att få fara till IKSU och få sig en genomkörare verkar som en dröm just nu.


Kreativt inlägg


Körkort nästa och vårdcentral

Snart har man då fixat körkortstillstånd. Mitt första steg på vägen till att bli en självständig och fri kvinna :P Sen så tänkte jag mig några körlektioner och sen så ska det väl va klappat och klart, typ. Hehe näe kanske inte riktigt men jag ville bara berätta det här så att jag får lite krav på mig och jag ser väl framför mig att jag står med körkortet i hand nån gång till våren. Då blir det till att åka på roadtrip! Bättre sent än aldrig heter det väl...

Jag skulle dessutom vilja svära lite över vårdcentralen. Ni vet antagligen vad jag tänker säga eftersom de flesta upplever samma sak. Det är nämligen inte meningen att man ska få hjälp när man behöver det har jag nu insett. Det är meningen att du ska ha ont och må dåligt tillräckligt länge för att du sedan ska åka in med ambulans för att få sjukvård. Kan du med egna ben gå in till vårdcentralen har du inget där att göra. Kryper du så kan de väl kanske kolla upp saken. Är du halvdöd, ja då slipper dom dig förhoppningsvis snart.

Så länge de säger att det inte är något fel på dig så måste du ju självklart inse att det inte är det heller. Och för i helevet måste du väl förstå att det viktigaste är att värna om läkarens integritet och hälsa. För mycket jobb kan ju vara skadligt!

Jag vet, ironi råkar vara en av mina favoriter.

Fire fox



De flesta vet väl vad jag har intatuerat på armen och jag kan väl erkänna att jag är rätt galen i kinesiska röda pandor... Nu har jag fått veta att de faktiskt finns i Sverige! Nordens ark ska stället tydligen heta och ligger i närheten av Göteborg. Finns inga hinder, jag måste bara dit! Så nån som är på en resa till Gotenburg i augusti? ^^ Skulle va awesome!

Piggnat till än?


Efter att vi piggnat till i morse så tog vi oss en joggingrunda. Det var bland det bästa på länge! Jag trodde verkligen att jag skulle ha tappat allt efter så lång tid och så mycket sjukdom men nog kände jag mig ändå rätt så pigg :) Och det vet man ju inte förän man provat. Efter en fräsch dusch och lite qournkorv och quinoa med spenat och turkisk yoghurt så känner man sig som en ny människa. Vad jag har saknat löpträningen! Det här ska vi verkligen fortsätta med :) Nu ska jag ta och ta tag med något projekt, möjligen skolarbete. Man måste ju hålla lågan vid liv nu när jag har satt sån fart på den ;)


Sommarens sovrum





Nog lever sommaren vidare


Inte ska vi låta några droppar regn få oss att sitta inne och kura samt svära över att sommaren redan är slut! Ut i regnet så får ni se hur allt negativt sköljs bort och kvar finns bara ditt nya, vackra, fräscha du :P Ville bara ha det sagt, det är nämligen så ensamt ute på gatorna dessa dagar och visst kan det vara nog så mysigt men tänk vad alla missar. Allra helst att få komma in i värmen, dricka en kopp värmande te och mysa ner sig i soffan med en bok. Göra något kreativt, varför inte pyssla!

Igår var Sofia och jag på cykelutflykt till returmarknaden. Det blev 2 tavlor och en bok om nåjder till mig och en Hans Alfredsson bok samt pussel till Sofia. Vi blev rejält blöta på hemvägen men dess då härligare var det att klä på sig torra kläder, laga middag och mysa till Ernst resten av kvällen :)

Ja vi låter då sommaren leva vidare i våra hjärtan iaf :P


Att vara katt



Jag tycker om den här bilden ifrån Ulvön. Ett superfint café i härliga färger och som pricken över i:et så ligger en loj vit katt och myser i skuggan. Tyvärr var det stängt när vi kom dit men något säger mig att detta inte var första gången jag besöker denna underbara ö...

Här håller regnet i sig, lagom till allas semester :P Niklas och jag hade verkligen tur att vi var lediga när vi var. Så himla tur med vädret man kan ha! Imorgon ska jag besöka mina fina gamla vänner. Är så himla glad över att få se dem igen... Hur var det nu? Något med fina viner och gamla vänner`...? Äh jag är inte så bra på ordspråk, men det här stämmer iaf väldigt bra in. Puss och hej!

Remember the days

Det är såna här regniga dagar man förflyttar sig bakåt i tiden för att minnas. Minnas värmen, klipporna, vattnet, skogen, solen och vem man spenderade tiden med.

Sen så kan man ju alltid leva i nuet. Ta fram en bok, en kopp te och lyssna på när regnet slår på rutan. Jag antar att det också kan kallas livskvalité... Nu far jag till jobbet! Ha en myspys dag allihop!


"Ett barn i tiden" - Lennart Bång

"Spotify me, ett barn i tiden!

Mediakåt. Kändisgalen. Streamad och synkad, speedad och slimmad. En strömsnål sökoptimerad självsökande snabbspolande zoomande zappande mediaspelare. Konstant uppkopplad, privat piratrippad, öppet fildelad, gratis nedladdad. Femtusen miljoner miljarder megapixel gigateraflopbitbyte direkt i din mobil


Och jag är tvångsshoppoman, linsnymfoman, bloggmytoman och arbetsnarkoman. Rövkarriärist och helgalkolist. Passiv fredsaktivist och trendig feminist. En rödgrön liberal socialist i taktisk allians. Lagom politiskt korrekt med konflikträdda värderingar, naiva ideal, flexibel moral och pendlande åsikter

 

Ja visst, jag är totalt schizzad. Stabilt labil, spontant schemalagd, preventivt proaktiv och nymodernt retro. Ärlig skattesmitare och troende ateist. En anti-FRA anti-USA anti-vapen anti-staten anti-rasist anti-fascist anti-auktoritär anti-proletär pro-antagonist

 

Och jag är framåtsträvande men bakåtblickande som gamla skolan i nya ekonomin. Högkonsumtion i lågkonjunktur, som en bubbla i finanskris eller som en kraschad börsraket med krispaket. Jag är alltså överbelånad och underfinansierad för mina inkomster minskar med sjunkande börser och mina utgifter ökar med stigande priser. Så jag pressar räntan, lånar friskt, köper på kredit, säljer på Blocket och äger frågan utan bindningstid

 

Jag tror på Obama och på spöket Usama. Jag tror på säkra kort(spel) och oskyddat sex. Jag tror på Snabba cash och långsamma kolhydrater för jag är hälsofreak på GI-diet med klimatsmart mat. Närproducerad källsorterad returpantad miljöbantad ekobalanserad omanipulerad ekologisk sockerfri och kravmärkt, jag är vad jag äter

 

Jag är ett happening, en buzz, en Sann(a) hussler, en gambler. TV-kvällens vinnare, veckans snackis, månadens utvik, årets Idol. En Talang 2009, en Singstar Guitar-Hero, en Lets Dance-bandskamp-körslagsfinalist. Jag äger lätt, jag rockar fett. Cool med kredd, grön och skön med soft style, nice touch, rätt häng, grymt flyt, fullt ös, sjukt med respekt och jag fuckar Aldrig upp

 

För jag är ett barn i tiden och jag hänger och flänger, dealar och healar, surfar och skypar, messar och minglar, chattar och chillar, bloggar och bondar. Metrosexuell och multi-kulturell, virtuell och digital, bipolär och binär, on off online off-track on-time off-limit fast-forward laid-back pay-per-view peer-to-peer plug’n play PlayNow and Google this;

 

Explore My’space in cyberspace by Vista Facebook Wee’th Ya’hoo MacBook and I’phone You’tube on Skype

Or MSN Okey?"

 

Satt just i bilen och lyssnade på P3 Berättarskola. En typ vid namn Lennart Bång framförde då någonting som var så träffande att jag var tvungen att lägga ut det här på bloggen. Shit!, tänkte jag, är det verkligen så lätt att beskriva en hel generations liv och leverne? Han är då sannerligen näst intill på pricken. Lyssna på hans spoken word uppträdande, tydligen hade han varit med i Talang 2009, och det finns en massa utlagt på Dintub.


Klänningar från en annan tid





Loppisfynd för 40 kr styck från Secondhand i Övik. I love loppis.

RSS 2.0