Argument för ekologiskt

5. Månar om din hälsa
Den KRAV-märkta maten är naturligt hälsosam. Det är mat som har fått växa och mogna på sina egna villkor, utan syntetiska kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

Den KRAV-märkta maten ska vara så ärlig som möjligt Därför tillåts inga syntetiska färgämnen, smakämnen, sötningsmedel eller aromämnen. Härdade fetter och genmodifierade organismer är också förbjudna vid framställningen av KRAV-märkta livsmedel.

Ekologiska kor äter mycket klöver och gräs som visat sig öka halten av den nyttiga Omega-3-fettsyran i kött och mjölk. Det finns också undersökningar som visat på mer C-vitamin och naturliga antioxidanter i ekologiska grönsaker.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0