Apelsinkyckling



Letat efter en syrligt god smakexplosion till kycklingrätt som inte går att misslyckas med?
Här är ett exempel som går att servera till ris, bulgur eller couscous bland annat.
Jag hade färsk spenat till för att få en fräsch känsla.

Apelsinkyckling 2 port

300-400g kycklingfiléer
2 apelsiner
1 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 2 msk smör och olja
1/2 dl grädde eller crème fraiche (finns magra alt)
hackad persilja

Vänd kycklingfiléerna i en blandning av vetemjöl, salt och peppar.
Hetta upp smör och olja i pannan och stek kycklingen till alla fått fin färg (ca 6-8 min).
Riv det oranga av skalet på en av apelsinerna och pressa sedan ur saften.
Skär bort skalet på den andra apelsinen och skär den i skivor.
Strö över skalet och den pressade saften.
Späd med ev vatten, koka upp och låt sjuda under lock i 6-8 min så att kycklingen är genomstekt.
Blanda i grädde eller crème fraiche och lägg i apelsinskivorna.
Lät allt bli varmt och strö över hackad persilja.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0