Riktig mat!



Ja det var vad Niklas kallade den här pannbiffen vi åt till middag idag haha. Riktigt bra recept och trots att de var så mättande ville man bara ha mer! Jag ger er en smalversion men lovar att de var hur saftiga och smakrika som helst! Här serverad med fullkornspasta, ett lager skiven gurka och rädisor samt örtstekta champinjoner som topping. Ursäkta bilden förresten, den ger inte rätten rättvisa så att säga...

"Riktig Pannbiff" 4 pers
300 g nötfärs
300 300 g blandfärs
2 st medelstora gula lökar
smör och olja till stekning
3 3 st kokta potatisar
0,5 2 dl havremjölk
1 1 st ägg
1 1 dl ströbröd
1 msk buljong
1 1 msk kikkoman soja
salt
peppar
 
Starta med att riva en av lökarna och hacka den andra. Den hackade löken fräser du och lägger tillsammans med den rivna i en skål.

Mosa potatisarna och blanda i löken tillsammans med havremjölken, ägget och ströbröd. Låt stå och svälla en stund.

Rör samman de bägge färserna med lökblandningen, buljong (den buljong du tycker är godast) och soja. Krydda med salt och peppar.

Forma 4 stora biffar och stek dem på lagom värme i en blandning av smör och olja.

Gott nog för att föda en "riktig karl" hoho!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0