Morotspudding som mättar



Här har ni något för många hungriga magar!
Är mycket godare än den ser ut på min dålig bild (finns något att jobba på där...)!

Hittade receptet i en gammal kokbok för vegetarianer från 70-talet.
Dom visste vad dom höll på med,
jättemånga recept med billiga ingredienser (inga qournprodukter där inte),
närproducerade råvaror (allt behövde inte vara så exotiskt)
och enkla idéer (hälsosam vardagsmat för en gångs skull).

Morotspudding minst 6 port.

1 kg rivna morötter
2 st rivna palsternackor
1 dm skivad purjolök
1 hackad gul lök
1 paket mager matlagningsgrädde (t ex oatly)
2 msk olja
3 dl vatten
2 dl grahamsmjöl
salt, peppar
1,5 tsk malen muskot

Blanda ihop alla ingredienser till en grynig smet.
Ställ ugnen på 225 grader och grädda i ungefär 30-40 min.
Servera med lingonsylt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0