Fröken Wrede lagar mat
En dag som denna behövde jag något värmande innanför västen så därför kom jag på att jag skulle göra den godaste morotssoppan i världen! Med två fullkornsmackor med avokado på och ett stort glas kall ekologisk mjölk blev detta en suverän måltid som kommer mätta länge.
Morotssoppa med ingefära och apelsin 2 pers
1 st gul lök
3 st stora morötter
1 cm färsk ingefära
2 1 st apelsiner
2 msk smör eller olivolja
4 dl vatten
salt och peppar
lite örtsalt
ca 1 dl crème fraiche alt havre I mat
1 dl tjock yoghurt, 10 %
Fräs först hackad lök i en kastrull, lägg sedan i rivna morötter och riven ingefära. Fräs ett par minuter. Häll på vatten och koka upp, smaka av med kryddorna. Koka i 10 minuter. Mixa soppan slät om du vill (jag brukar lämna lite gran att tugga på) och rör i creme fraiche alt havrematlagningsgrädde och pressad apelsin. Mixa lite till och ev värm på lite. Släng på en stor klick turkisk yoghurt i varje skål vid servering. Voilá!
Glöm inte att de allra flesta ingredienserna kan köpas ekologiskt/närproducerat.
Kommentarer
Trackback